Dom > Novice > Vsebine

Polemika nad pravico do uporabe ceste v pešpotnem mostu

Jul 20, 2017

Čeprav je brv na mostu (s podzemnim prehodom) domnevno varnostno jamstvo za pešce, se izogibajte premikajočim se linijam in prometu na cesti, da bi izboljšali varnost v cestnem prometu, vendar na nekaterih območjih, pri postavitvi tridimenzionalnih objektov za pešce, kot so Presečišče ravne ceste bo pogosto preklicano in bo pešce prepovedalo neposredno čez cesto

Na samem pogledu je ta pristop zagotoviti varnost pešcev, vendar nekateri strokovnjaki na področju prometa menijo, da je to dejansko neke vrste zatiranje pravice pešcev do uporabe. Po mnenju tega učenjaka morajo imeti pešci in vozila pravico prečkati križišče cest, če je uporaba pešcev tridimenzionalnih prehodov prepovedala ravnino prehoda, kar pomeni, da so pešci prisiljeni izogibati prometu in ne spoštovati pravice pešcev. Da bi se izognili temu problemu, predlagajo, da tridimenzionalni prehodni objekti, kot so preleti, sovpadajo z objekti na ravnini, pešci, ki ne želijo obvoza, morajo slediti smerom prometnih signalov (npr. Semaforjev), da prečkajo cesta ob pravem času in obstoj zračnih poti in podvoza bo pešcem prinesla višjo stopnjo spoštovanja, tako da bodo imeli moč izbrati, ali naj obidejo cesto in se izognejo čakanju na semaforje.

Nadaljujemo s pešcem, ki se imenuje tudi brv na mostu. Običajno je zgrajena na velikih, z veliko površino za pešce ali križiščih, trgih in železnicah. Nadhodni pešpoti omogočajo pešcem, da se izognejo konfliktom med prometnim tokom in križiščem za pešce, da zagotovijo varen prehod ljudi, izboljšajo hitrost in zmanjšajo prometne nesreče. Po strukturi se skupni most lahko razdeli na tri kategorije, namreč strukturo vzmetenja, podporno strukturo in mešano konstrukcijo.